dimarts, d’abril 04, 2006

Bigger than life

(...)
-El teu problema és que volies que la teva vida fos un melodrama d'eixos clàssics.
-Home, tant com això...sí que és de veres que sempre he tingut la mania de voler donar-li
"profunditat" a la meva existència, però tant com voler ser Meryl Streep...
-Va home, va.
-És veritat! A vore, ja se que sembla una mica absurd, però sempre he pretés, no se, donar-li alguna entitat a tot allò que em passava, una mena de dignitat a la meva vida, com en la ficció.
-Ja, tu pensaves que les experiències vitals del protagonista d'un llibre, per exemple, tal i com tu ho llegeixes, tenen una grandesa que a tu et mancava, no?
-Mmm...home, el que passa és que, per a mi, jo no he tingut cap experiència "literària", si vols dir-ho així. Quan m'he enamorat, per exemple, ha sigut molt cutre tot. O quan em pegaven de xicotet. Aleshores, el que feia era plantejar-m'ho com un drama on jo, per supost, era el protagonista que patia, amb eixa grandesa mística que tenen eixos personatges; llavors, ja no patia tanta vergonya pel que em passava.
-El que jo deia: tu tens una malaltia que es diu bigger than life. Tu volies ser un personatge de les germanes Brönte, com a mínim.
-Hehe, eixa malaltia te l'has inventat ara, no?
-Sí, què passa?.
-Que tens molta mala favà. Tota la raó, però molta mala favà.
-Ai, les coses com són, xiquet.
-És que, a vore...d'una banda, si veia les coses "externes a mi", com si jo fos el narrador de la meva pròpia vida, diguem-ho així, em pareixia que el que em passava tenia importància. A més, a mi m'agrada (ho necessite, de fet), que tot el que m'envolta, tot el que em passa (una festa, una conversa, una amistat, un dinar, una cagà, per què no), siga transcendent; que tot siga un capítol important de la meva història, amb sentit i significat. Si no, l'absurditat i el patetisme, la vulgaritat, vaja, de la vida se'm menja...per això buscava "inventar-me" fets importants, perquè si no, la meva vida em semblava avorrida i anodina.
-Això ja ho has dit, xiquet. Que sí, que ja ho he entés...si jo et conec, home! Però això no és massa sa, saps? Vull dir: per un costat, si busques el "drama", per dir-ho així, pot ser que acabes deformant-te la realitat de manera que ja no puges eixir d'ahí (és a dir, que pots creure que estàs més mal del que realment estàs, o pitjor encara: que busques tu mateix estar mal per a creure't Scarlett O'Hara. I no vaig a donar-te exemples...).
-Mira...ara et repeteixes tu, no?.
-Xe, calla, que m'estic explicant. D'altra banda...tu perdona, però allò transcendental és allò que tu vulgues. No cal que tot ho intentes interpretar de manera significativa, perquè ja ho és: és important tot el que tu faces, pel sol fet que et passa a tu, no? O no tens prou amb la teva vida, que és la teva?
-Que sí, home, que sí...que ja m'estic llevant d'eixos vicis...
-Bé, espere que sí. I ara, anem a fer una cosa de les coses més poètiques, "transcendents" i importants en la vida d'una persona: anem a fer-nos un cervessot cara al Sol.
-Hehe, home, "cara al Sol" sona mal, però sí: és la cosa més intel·ligent que has dit en tota l'estona. Què bé: cervesa!
- Què punyetero eres, i què mal estàs del cap...va anem-hi, i et seguiré parlant de...

6 comentaris:

Anònim ha dit...

mmm Les coses trascendentals haurien de penetrar al nostre interior com allo més normal, reprogramar-nos de forma subtil i fer-nos més humans... Però tot, tot, trascendental... mmm Hi ha coses q deurien ser pur vici, escoria de la inteligencia per fer.nos humans i no rendir-nos deus... Passar l'estona de tan en tan sense més finalitat q passar-la, va bé (i tal cop a la fi... molts d'aquets moments sonmés trascendents que un tratat sobre el caos emocional quan un s'enamora de la lluna)...
bueno... yo me entiendo...

Anònim ha dit...

al cap i a la fi, no es el q busquem tots? ser els protagonistes d'un melodrama, on al final tot el patiment se't recompensa en forma de reconeiximent i gratitut.
home, meryl streep, no, xo de vegades m'acomformaria en ser la prota d'una peli de les d'antena3 a migdia (molta llagrima i molta felicitat al final)

xouba ha dit...

-Bon dia Araceli
-Bon dia xelini
-has llegit el post d'eloi??
-pues la veritat es que no ho he fet senseret...que me tienen el tiempo comio
però...
-si si...EL MUY COPION
-jajajajaja no sigues xunga que és la millor forma
-mmmm caguerà
-Qui millor per a conversar que un mateix?
home...moltes vegades no em aclarit res tu i jo
-AIXO EN MENTIRA...eres tu que te fas la sompa
-jo? que me estas contando?
-si reina sí, que ens coneguem de fa molts anys
-jo no ho crec així
-no? xa...
-bueno vale...pero m'has de reconeixer que de -tant en tant tu també te fas la sompa
-bueno i que? com tu
-gilipollas!!!
-subnormal
-VESTEN A CAGAR
-mmmmmmmmmmmmmmmm
-bueno...el deixarem estar

de nosaltres per a vosaltres dos

conversa bipolar entre aspirines

BON DIA

EEC ha dit...

Ei! de copió res, eh? Que si mires en els arxius, hi ha un de principis de juliol que també és més o menys el mateix, amb la diferència que eixe era xungo, i este no.

Besets, que ens vegem d'ací poquet!

Izevsk ha dit...

et conte q he xafat una merda i sembla q vinga de buscar les fonts del Nil....això tots ho fem, jo més! i m'encanta, per a mi en eixe moment és important i ja'stà!
Ahir vai pedre un ou, mira...de gallina, i no veges quin patir!
Apa!

Mareta ha dit...

Que te veo d'aki naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... als dos, jejeje!

Muuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaksssssssssssss!!!