dimecres, de maig 24, 2006

"Stop, Dave"


Hui he vist 2001: A Space Odyssey.

Ufff...

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina pelicula... quin ritme... quin conyasso

gon�al ha dit...

L'has vista? Sencera? De veres no has tancat els ulls ni un segon? Explica-m'ho, per què és tan famosa, per què tot el món diu que Kubrick era tan bo, per què...?

EEC ha dit...

Let's see:

1: a mi la pel·lícula em va paréixer formalment brillant. Els efectes visuals, els moviments de càmera, el tempo, els silencis...la música!! Això no es pot discutir. Ara bé, es nota de llarg les ganes de demostrar que ell és un "geni"; que va de "fardaor", en definitiva. I fa una mica de ràbia això.

2: L'argument? Doncs que vols que et diga...com la majoria -per no dir totes- de les pel·lis de Kubrick, doncs no estan mal en el plantejament, però deixen bastant que desitjar, la veritat.

3: A mi em va decepcionar, sobretot, el misticisme new age eixe del monòlit, i la intel·ligència artificial, i la vida intel·ligent extraterrestre...són tres temes que no porten a cap lloc, i que la trama no desenvolupa. I què vols que et diga...a mi eixes filosofies hippies dels 60 em pareix que han envellit molt malament.

4: Resumint, que com a experiència fílmica i visual, és molt espectacular (jo no em vaig avorrir), però per a mi és una Pel·lícula molt buida temàticament i, el que és pitjor, desaprofitada. Tanmateix, insistisc, com a espectacle audiovisual és molt bo.

Au, ja he fet el discurset que em faltava en l'entrada, i que em moria de dir.
=P

dAvidet ha dit...

2001!!
Que de recuerdos el primer treball a la carrera el vaig fer sobre aquesta peli. La varem vore unes 7 vegades en una setmana (he d'admetre que a les ultimes utilitzava la tecla d'avançar ràpid del comandament) i després le recuperada per algun que altre. Dona molt de si. Per entendre-la cal llegir-se el relatd'on la va treure, les entrevistes sobre ella que concedeix i mooooltaaa bibliografia. Però admet que ja he formatejat molt de la pel·lícula del meu cap.
Com dius és una experiència visual interesant, i no cal entendre-ho tot per a disfrutar, o per a deixar-ho estar.
:P