dilluns, de novembre 07, 2005

LA RÉVOLUTION NE SERA PAS TÉLÉVISÉE

Les "revoltes" i "revolucions" que defensem nosaltres (l'estrella i les quatre barres -el socialisme o qualsevol cosa que se li assemble, l'ecologia, la llibertat dels pobles oprimits...o, més a prop, la defensa del territori, de la llengua, de la nostra història, del paisatge...) són fastigosament petitburgeses: el dia que els vertaderament desclassats, necessitats, oprimits i desesperats es revolten, ens caguem damunt i arrenquem a córrer; no em digueu que no.
I si no, imagineu que el barri de Natzaret ix al carrer a reclamar-nos responsabilitats. O millor, mireu París aquests dies: no en tenim la mateixa imatge que el Maig del 68, i no és pel blanc i negre de les fotos, sinó perquè llavors eren estudiants rics, de la Sorbone (quins slogans més poètics i insípids!), i ara són immigrants "de color" (dir "negres" queda políticament incorrecte, no?).

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Una cosa no treu l'altra, karinyet, jo no crec que hi haja "classes" dins les revolucions. Si cada vegada que ocorre alguna cosa per la que creiem que s'ha de lluitar, pensem si hi ha alguna de més important, no ens cansaríem de trobar-ne i acabaríem sense lliutar per res. Començant per aquestes que tu anomenes "petitburgeses" també s'arriba a les "de veritat".

EEC ha dit...

Doncs jo crec que sí que hi ha, de classes en les "revolucions"...cadascú pensa segons els seus paràmetres vitals, i la classe social és una d'elles. És evident que les "revolucions petitburgeses" són importants, malgrat tot (encara que, insistesc, el Maig del 68 fou una "boutade" de quatre universitaris avorrits que, si s'ha arribat a mitificar és precisament per qui la va protagonitzar) però aquesta és una de les nostres contradiccions: no ens enrecordem dels gitanos quan parlem d'"antiglobalització", per exemple...

En fi, que ningú ha dit que açò fora fàcil :D

PD: hola senyor Miq! encantat de tornar-lo a veure!! Sí, Natzaret és un barri xungo i oblidat de València.

Neus a Napoli ha dit...

Aquestes coses, m'agrada que me les planteges carinyet! Jo moltes vegades en aquesta ciutat plena de barris xungos m'he plantejat coses semblants... açò està ple de gitanos, de negres, d'indis, i de napolitans que son una mescla de tot això amb un componeny espanyol, que a ells els agrada destacar... Però el que he sentit parlar per aci arran de les imatges de Paris, és que aci els immigrants estan més integrats (o això diuen els italians)...
En Italià negre es diu "nero" i "negro" s'utilitza de manera despectiva.
Pel que fa a maig del 68... no tenim perquè dir-li revoluciò...

Anònim ha dit...

No negaré que hi ha raons per lluitar més importants que altres, això és evident! Però no crec que això marque classes dins les "revoltes", vull dir que totes son importants i per mi, anomenar-les "petitburgeses" em fa pensar que són un capritxet, i amb això no hi estic d'acord!

Era un apuntament al que volia dir l'altre dia, jejeee...